ınstagram’da popüler olma yolları

Etiketler :
Instagram, milyonlarca insanın anlık fotoğraflar sayesinde nerede ne yaptıklarına dair kısa bilgiler paylaşabildiği, daha önceden yakalamış oldukları doğa fotoğraflarını paylaşabildiği ya da kendi yüzlerini tanıtarak iş fırsatlarını artırabildiği bir sosyal paylaşım/medya sitesidir. Kişisel tanıtım çerçevesinde düşünüldüğü zaman oldukça yüksek bir potansiyele sahip reklam fırsatını hiçbir ücret almadan ayağınıza kadar getirebilmektedir. Tabi ki bu fırsatı iyi değerlendirebilmek için takipçi sayınızın fazla olması, sosyal medya diliyle fenomen olmanız gerekmektedir. Fenomen olabilmek ve yüksek bir popülariteye sahip olabilmek ise göründüğü kadar kolay değildir. Gününüzün belirli bir zamanını buna ayırmanız, emek sarf etmeniz ve istikrarlı olmanız şarttır. Ancak tabi ki de yapmanız gerekenler bunlarla sınır kalmıyor. İşte, tüm detaylarıyla Instagram popüler olma yolları:

Basit ve Anlamlı Bir İsim Seçin

Instagram fenomen olma yollarından ilki basit ve unutulmayacak bir isim seçmektir. Hesabınızı oluştururken diğer kullanıcıların akıllarını karıştıracak, hatırlanması zor ve çok uzun isim tercihlerinden kaçınmalısınız. Mümkünse kendi isminizi tercih etmelisiniz. Kendi isminizi seçemiyorsanız okuduğunuz bir romandaki karakterin ismini ya da kendi uydurduğunuz basit bir ismi tercih edebilirsiniz.

İlgi Alanınıza Uygun Fotoğraflar Tercih Edin

Kendi yaşantınızda en çok hangi alana ilgi duyuyorsanız veya hangi alanla meşgulseniz o konu ile ilgili fotoğraflar paylaşmanız sizin için daha faydalı olacaktır. Günlük rutininizin dışında fotoğraflar paylaştığınız zaman bunu olağan bir duruma dönüştürmeniz sizin için çok zor olacaktır. Tabi ki farklı konularda fotoğraflar paylaşmakta özgürsünüz. Fakat takipçilerinizin belirli bir kitle dahilinde artmasını istiyorsanız, tek bir konuda paylaşım yapmanız hem kemikleşmiş bir takipçi kitlesine sahip olmanızı hem de günlük rutininizi bozmadan rahatça paylaşım yapabilmenizi sağlayacaktır.

Etiket Kullanımına Özen Gösterin

Instagram popüler olma yollarından en önemlisi etiket kullanımıdır. Paylaşmış olduğunuz fotoğrafları etiketleyerek sizinle aynı ilgi alanına sahip olan insanlara rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Hedef kitleye ne kadar kolay ulaşırsanız, takipçi sayınız da o kadar hızlı bir şekilde artacaktır. Ancak fotoğraflarınızla alakası olmayan etiketleri kullanmamanızda fayda var. Çünkü yanlış etiket kullanımınız sonucunda ilgi çekici olmaktan çıkabilir ve hatta göze batan bir profil çizebilirsiniz.

Fenomenlerle İletişime Geçin

Adınızın duyulması ve hesabınızın yayılmasını sağlayacak en önemli unsurlardan biri de fenomenlerle olan diyaloğunuzdur. Fenomenler tarafından paylaşılan fotoğrafların altına yazacağınız olumlu, göze batmayan ve şirin yorumlarınız, onlar tarafından beğenilip karşılık bulursa, bir anda takipçi sayınızda patlama yaşayabilirsiniz. Bu yüzden aşırıya kaçmadan ve başkalarını rahatsız etmeden yorumlarınızı yapmalısınız.

Ana Sayfanızı Canlı Tutun

Instagram ana sayfanızda her gün yeni fotoğraflar bulunmalıdır. Eğer ana sayfanızda yeni fotoğrafların bulunma süreci çok yavaş veya büyük aralıklarla devam ediyorsa, bu durum takipçi sayınızda düşüşe neden olabilir. Çünkü sürekli yenilenmeyen, ölü bir sayfayı takip etmek takipçileriniz açısından oldukça can sıkıcı bir hal alabilir. Bu yüzden günde 2-3 adet fotoğraf paylaşmanız, profilinizi taze tutmanız için yeterli olacaktır.

Takipçileriniz ile İletişime Geçin

Fotoğraflarınızın altına yapılan yorumlara ilgisiz kalmamalısınız. Takipçilerinizin yaptığı yorumları okumalı, değerlendirmeli ve geri dönüş yapmalısınız. Ancak bunu yaparken de fazla samimi olmadan, konuyu dallanıp budaklandırmadan yapmalısınız. Çünkü ulaşılabilirliğiniz ne kadar artarsa, size olan istek de o kadar azalacaktır. Ne fazla ulaşılabilir, ne de ulaşılamaz olmalısınız. Bu iki noktanın tam ortasında durmalısınız.

Beğenileri Karşılıksız Bırakmayın

Fotoğraflarınıza yapılan beğenilerin kimler tarafından yapıldığını bilmeye özen göstermelisiniz. Eğer siz de fotoğraflarınızı beğenen takipçilerinizin fotoğraflarını beğenirseniz aranızda küçük ve sıcak bir bağ kurulacaktır. Bu bağı korumaya devam ederseniz takipçileriniz sizden asla vazgeçmeyecektir.

0 yorum: